Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Tip: Místo krup můžete použít i jáhly nebo pohanku.
Kroupy uvařte v hrnci s osolenou vodou doměkka, bude to trvat asi hodinu.
Očištěné brambory nakrájejte na malé kostičky a osmahněte je na sádle dozlatova.
K bramborám přidejte prolisovaný česnek, zalijte je vývarem, osolte a opepřete. Dochuťte majoránkou.
Vařte do změknutí brambor, přibližně 20 minut.
Nakonec do polévky přidejte uvařené kroupy.
Nakrájejte pečivo na kostičky a osmahněte je na oleji.
Sýr nastrouhejte na dno talíře a přelijte ho polévkou. Podávejte ji s osmaženými krutony.