Recepty Dezerty Pečené Cheesecake s višňovým přelivem

Ingredience

Těsto
500 g máslových sušenek
60 g másla
2 kelímky plnotučného tvarohu
1 balení vanilkového cukru
3 lžíce moučkového cukru
1 citron (1 lžička šťávy)
Višňový přeliv
500 g kompotovaných višní
1 balení vanilkového cukru
1 balení vanilkového pudingu
3 lžíce krupicového cukru

Postup přípravy

1

Máslové sušenky rozmixujeme a smícháme s rozpuštěným máslem. Směs rovnoměrně rozložíme na dno vymazané dortové formy.

2

Do misky vložíme tvarohy, moučkový a vanilkový cukr a vše pokapeme citronovu šťávou. Směs pečlivě zamícháme.

3

Na sušenkový základ rozetřeme tvarohovou náplň a cheesecake vložíme do předehřáté trouby na 180°C.

4

Pečeme asi 40 minut. Pokud začne na povrchu cheesecake příliš hnědnout, tak ho přikryjeme alobalem. Hotový dezert necháme vychladnout.

5

Višně vypeckujeme a rozmixujeme je s trochou kompotové šťávy. Přidáme oba cukry a puding. Přeliv přelijeme do hrnce a krátce povaříme. Cheesecake podáváme s višňovým přelivem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3