Recepty Hlavní jídla S masem Chilli-Bacon roláda z panenky

Ingredience

600 g vepřové panenky
sůl
2 lžíce strouhanky
½ balení grilovací omáčky (Brazilian Spicy Churrasco)
125 g anglické slaniny

Popis

TIP: Slanina udrží maso uvnitř šťavnaté a přidá panence skvělou křupavou kůrku. Se solí opatrně v závislosti na druhu slaniny.

Postup přípravy

1

Vepřovou panenku omyjeme a osušíme. Jemně posolíme a pomažeme 1-2 lžícemi grilovací omáčky Hellmann’s Brazilian Spicy Churrasco a posypeme strouhankou (udrží omáčku lépe na mase).

2

Plátky slaniny dáme vedle sebe, položíme na ně maso a zarolujeme do válečku. Na středu rozpáleného grilu opečeme panenku zprudka (směrem k ohni nejprve stranou, kde je slanina spojená), až bude slanina křupavá. Pak ji zabalíme do alobalu a necháme dojít na straně grilu zhruba 10-15 minut.

3

Rozbalíme, necháme pár minut odpočinout a za pomocí ostrého nože nakrájíme na plátky, které podáváme s grilovací omáčkou Hellmann’s Brazilian Spicy Churrasco.

4

Jako přílohu doporučujeme opečené brambory s tymiánem a chřest.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4