Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Připravíme si chilli. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a dozlatova na něm osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme hovězí maso a mícháme, dokud nezhnědne (přibližně 5 minut). Pak ho podlijeme 100 ml vody a pod pokličkou dusíme asi 15 minut. Průběžně podléváme. Následně pokličku odložíme, přidáme sůl, pepř, papriku, kmín, zázvor, worcesterovou omáčku, promícháme a zalijeme rajčatovým protlakem. Přidáme prolisovaný česnek. Stáhneme plamen a vaříme asi 10 minut, dokud se rajčatová omáčka nezredukuje.
Mezitím ugrilujeme párky – z každé strany přibližně 4 minuty.
Hotdog bagetky podélně rozkrojíme tak, aby na jedné straně zůstaly spojené. Potřeme je kečupem, přidáme grilovanou klobásku, lžíci chilli a plátek čedaru. Položíme na gril, zavřeme a grilujeme ještě 3 minuty, aby se roztekl sýr. Na závěr můžeme dozdobit majonézou nebo kečupem.
Na začátek si očistíme mrkev. V misce smícháme vývar, ocet, javorový sirup, sójovou omáčku, sušený česnek, cibuli a uzenou mletou papriku. V této směsi marinujeme mrkev aspoň 20 minut.
Mezitím si připravíme salát coleslaw. Zelí a fenykl umyjeme a nakrájíme nadrobno. V misce smícháme kokosový cukr, jablečný ocet, citrónovou šťávu, mletá fenyklová semínka, koriandr, sůl a veganskou majonézu. Přidáme zelí a fenykl a zamícháme. Hotový salát dáme chladit.
Mrkev i s marinádou vložíme do hrnce. Přidáme 200 ml vody. Na středním plameni ji vaříme 15 minut. Po uvaření mrkev scedíme, potřeme olejem smíchaným s uzenou paprikou a grilujeme z každé strany asi 4 minuty.
Hotdog bagetky podélně rozkrojíme tak, aby na jedné straně zůstaly spojené. Potřeme je veganskou majonézou, prodáme grilovanou mrkev, lžíci veganského salátu coleslaw a ozdobíme čerstvým koriandrem.