Recepty Hlavní jídla S masem Chilli cheese dogs a mrkvové veganské hotdogy

Ingredience

Masové:
4 bagety (Tesco Grill Master Hot Dog bagetky)
4 párky (Tesco Grill Master Párky 91 % masa)
4 plátky čedaru
4 lžičky kečupu
1 lžička majonézy
Chilli:
125 g mletého hovězího masa
100 g rajčatového protlaku
1 lžíce olivového oleje
1 špetka pepře
1 špetka soli
1 špetka mleté papriky uzené (kajenské papriky)
1 špetka mletého zázvoru
1 špetka mletého kmínu
1 špetka mleté papriky
½ lžičky worcestrové omáčky
½ cibule (menší)
½ stroužku česneku
voda
Veganská verze:
4 bagety (Tesco Grill Master Hot Dog bagetky)
4 mrkve
1 lžíce olivového oleje
½ lžičky mleté papriky uzené
4 lžičky majonézy (veganské)
1 lžíce čerstvého koriandru (nasekaného na ozdobu)
Marináda:
50 ml zeleninového bujónu (vývaru)
1 lžíce jablečného octa
1 lžička javorového sirupu
1 lžička sójové omáčky
sušený česnek (dle chuti)
½ lžičky mleté sušené cibule
1 lžička mleté papriky uzené
200 ml vody (na vaření)
Vegan coleslaw:
150 g bílého zelí (hlávkového)
1 lžička kokosového cukru
½ lžičky jablečného octa
½ citronové šťávy
½ lžičky fenyklových semínek (mletých)
1 lžíce čerstvého koriandru (nasekaného)
2 plátky fenyklu
2 lžíce majonézy (veganské)
1 špetka soli

Postup přípravy

1

Připravíme si chilli. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a dozlatova na něm osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme hovězí maso a mícháme, dokud nezhnědne (přibližně 5 minut). Pak ho podlijeme 100 ml vody a pod pokličkou dusíme asi 15 minut. Průběžně podléváme. Následně pokličku odložíme, přidáme sůl, pepř, papriku, kmín, zázvor, worcesterovou omáčku, promícháme a zalijeme rajčatovým protlakem. Přidáme prolisovaný česnek. Stáhneme plamen a vaříme asi 10 minut, dokud se rajčatová omáčka nezredukuje.

2

Mezitím ugrilujeme párky – z každé strany přibližně 4 minuty.

3

Hotdog bagetky podélně rozkrojíme tak, aby na jedné straně zůstaly spojené. Potřeme je kečupem, přidáme grilovanou klobásku, lžíci chilli a plátek čedaru. Položíme na gril, zavřeme a grilujeme ještě 3 minuty, aby se roztekl sýr. Na závěr můžeme dozdobit majonézou nebo kečupem.

4

Na začátek si očistíme mrkev. V misce smícháme vývar, ocet, javorový sirup, sójovou omáčku, sušený česnek, cibuli a uzenou mletou papriku. V této směsi marinujeme mrkev aspoň 20 minut.

5

Mezitím si připravíme salát coleslaw. Zelí a fenykl umyjeme a nakrájíme nadrobno. V misce smícháme kokosový cukr, jablečný ocet, citrónovou šťávu, mletá fenyklová semínka, koriandr, sůl a veganskou majonézu. Přidáme zelí a fenykl a zamícháme. Hotový salát dáme chladit.

6

Mrkev i s marinádou vložíme do hrnce. Přidáme 200 ml vody. Na středním plameni ji vaříme 15 minut. Po uvaření mrkev scedíme, potřeme olejem smíchaným s uzenou paprikou a grilujeme z každé strany asi 4 minuty.

7

Hotdog bagetky podélně rozkrojíme tak, aby na jedné straně zůstaly spojené. Potřeme je veganskou majonézou, prodáme grilovanou mrkev, lžíci veganského salátu coleslaw a ozdobíme čerstvým koriandrem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3