Chléb bez lepku

Ingredience

350 g bezlepkové mouky
150 g pohankové mouky
1 balíček sušeného droždí
300 ml vody
1 lžíce olivového oleje
1 lžička soli
1 lžička krystalového cukru
1 lžíce mletého kmínu
1 lžíce lněných semínek

Popis

Tip: Chléb můžete ještě zasypat kmínem.

Postup přípravy

1

Mouky smíchejte s kvasnicemi, vlažnou vodou, olivovým olejem, solí a cukrem.

2

Vmíchejte i část kmínu a lněných semínek, zbytek si nechte na zasypání bochníku.

3

Vypracujte těsto, přikryjte ho utěrkou a nechte v teple alespoň 40 minut kynout.

4

Poté těsto opět propracujte a vytvarujte bochník. Namažte jej vodou, zasypte kmínem a lněnými semínky.

5

Chléb pečte v troubě při 180 °C dozlatova, asi 30 minut.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3