Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Troubu předehřejeme na 190 ℃. Odkrojíme vršek chleba, čímž vytvoříme pokličku na fondue.
Opatrně odstraníme vnitřek chleba a nakrájíme ho na malé kousky, které zatím odložíme vedle.
Nakrájíme slaninu na malé kostičky a restujeme po dobu 5–7 minut, dokud nemá správnou barvu. Poté ji přemístíme do menší misky a vysmažený tuk ponecháme na pánvi.
Nakrájíme cibulku a papriku na kostičky.
Ve velké míse smícháme sýry se smetanou.
Přidáme k nim nakrájenou cibulku, slaninu, papriku, špetku soli a oregano. Pořádně promícháme. Chléb přemístíme na plech vyložený pečicím papírem. Tukem z pánve pomažeme chléb zevnitř i zvenčí. Pečeme po dobu 25 minut a poté nalijeme do chleba sýrovou směs. Kousky chleba vydlabané z vnitřku pomažeme olivovým olejem a lehce posypeme oreganem.
Odklopíme „víko“ z chleba. Přidáme nakrájené kousky chleba z vnitřku na plech a vrátíme zpátky do trouby. Fondue a chlebové „lžíce“ pečeme dalších 10–15 minut. Necháme trochu vychladnout a můžeme podávat.