Recepty Předkrmy Teplé Chlebové fondue

Ingredience

100 g strouhaného parmazánu (nebo sýru Grana Padano)
100 g eidamu (nastrouhaného)
200 ml smetany ke šlehání
150 g anglické slaniny
½ žluté papriky (nebo červená papriky)
3 jarní cibule (nebo malé šalotky)
sušené oregano
sůl
olivový olej
chléb (bochník)

Postup přípravy

1

Troubu předehřejeme na 190 ℃. Odkrojíme vršek chleba, čímž vytvoříme pokličku na fondue.

2

Opatrně odstraníme vnitřek chleba a nakrájíme ho na malé kousky, které zatím odložíme vedle.

3

Nakrájíme slaninu na malé kostičky a restujeme po dobu 5–7 minut, dokud nemá správnou barvu. Poté ji přemístíme do menší misky a vysmažený tuk ponecháme na pánvi.

4

Nakrájíme cibulku a papriku na kostičky.

5

Ve velké míse smícháme sýry se smetanou.

6

Přidáme k nim nakrájenou cibulku, slaninu, papriku, špetku soli a oregano. Pořádně promícháme. Chléb přemístíme na plech vyložený pečicím papírem. Tukem z pánve pomažeme chléb zevnitř i zvenčí. Pečeme po dobu 25 minut a poté nalijeme do chleba sýrovou směs. Kousky chleba vydlabané z vnitřku pomažeme olivovým olejem a lehce posypeme oreganem.

7

Odklopíme „víko“ z chleba. Přidáme nakrájené kousky chleba z vnitřku na plech a vrátíme zpátky do trouby. Fondue a chlebové „lžíce“ pečeme dalších 10–15 minut. Necháme trochu vychladnout a můžeme podávat.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3