Recepty Hlavní jídla S masem Čína s kuřecím masem a zeleninou

Ingredience

3 kuřecí prsa
200 ml kuřecího bujónu
100 g oříšků kešu (nesolených)
2 lžíce suchého sherry
1 mrkev
1 špetka drceného chilli
1 stroužek česneku
5 lžic sójové omáčky
3 lžíce solamylu
1 cibule
jarní cibule
sůl
Příloha
350 g rýže

Postup přípravy

1

Sojovou omáčku smícháme s sherry. Kuřecí maso nakrájíme na kostičky a vložíme ho do sojové omáčky smíchané s alkoholem.

2

Připravíme si zeleninu. Cibuli nakrájíme na hrubo, jarní cibulku na větší kousky a mrkev na kostičky.

3

Kuřecí maso osmažíme na rozpálené pánvi. Jakmile je hotové, přidáme zeleninu a oříšky. Krátce osmažíme a zalijeme sojovou omáčkou s alkoholem.

4

Do vývaru přidáme solamyl a zalijeme s ním maso a zeleninu. Směs ochutíme drceným česnekem a chilli.

5

Rýži uvaříme podle návodu na obalu. Rýži podáváme s připravenou směsí masa a zeleniny

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3