Recepty Dezerty Pečené Čokoládové řezy se šťavnatými třešněmi bez lepku

Ingredience

130 g pohankové mouky
1 lžíce bezlepkového prášku do pečiva
250 g másla
300 g třešní
4 vejce
60 g krystalového cukru
100 g hořké čokolády (1 tabulka)
5 lžic kakaa
moučkový cukr (na posypání)

Postup přípravy

1

Máslo nakrájíme na plátky a necháme ho změknout. Se změklým máslem se nám bude lépe pracovat.

2

Oddělíme bílky od žloutků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh.

3

Máslo vyšleháme s cukrem, žloutky, kakaem, práškem do pečiva a moukou. Ve vodní lázni rozpustíme hořkou čokoládu a necháme ji vychladnout.

4

Rozpuštěnou čokoládu vmícháme do těsta. Nakonec opatrně přidáme sníh z bílků.

5

Třešně očistíme, opláchneme a necháme okapat.

6

Připravíme si plech s pečícím papírem. Na něj nalijeme těsto a povrch poklademe třešněmi.

7

Dáme péct do předehřáté trouby na 180 °C. Pečeme asi 20 minut. Hotový koláč necháme vychladnout a posypeme ho moučkovým cukrem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3