Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Nejprve si připravíme korpus. Z bílků vyšleháme pevný sníh a odložíme ho stranou. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Postupně přidáváme po lžících vodu. V malé misce smícháme mouku s práškem do pečiva. Směs postupně přisypáváme do žloutkové pěny. Přidáme mleté mandle a promícháme. Nakonec do těsta lehce vmícháme vyšlehaný sníh z bílků.
Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy o průměru 26 cm. Pečeme v předem vyhřáté troubě 55 minut na 170 °C. Před rozkrojením necháme dobře vychladnout, nejlépe přes noc.
Následně si připravíme náplň. Kondenzované mléko, mleté vlašské ořechy a máslo dáme do menšího hrnce. Směs za stálého míchání na středním ohni přivedeme k varu. Hned, jak začne vřít, snížíme teplotu. Vaříme asi 10 minut, dokud směs nezhoustne. Přelijeme ji do malé misky a necháme úplně vychladnout.
Připravíme si krém. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni nebo v mikrovlnce. Necháme ji trochu vychladnout. Do misky dáme tvaroh a šlehačku a vyšleháme ji do pevné konzistence. Následně odebereme ¼ krému – na bílou část dortu. Do zbylé části postupně vmícháme vychladlou rozpuštěnou čokoládu a kakao.
Vychladlý korpus překrojíme podélně na tři části. Zdobicí sáček si naplníme čokoládovým krémem. Na korpus naneseme část marmelády, trochu krému a ořechovou náplň, položíme na ni druhou část korpusu a postup zopakujeme. Dort přikryjeme třetí částí korpusu.
Bílý krém naneseme po obvodu dortu do jeho spodní poloviny. Z krému si trošku odložíme. Zbylou část natřeme čokoládovým krémem. Uhladíme a pomocí zdobicího sáčku ozdobíme vrchní část dortu. Můžeme ho ozdobit i jehličím. Zbylým bílým krémem uděláme po obvodě dortu drobné cákance.