Recepty Dezerty Pečené Čokoládový dort s krémem a malinami

Ingredience

8 vajec
130 ml slunečnicového oleje
140 g hladké mouky
260 g krupicového cukru
40 g hrubé mouky
70 g kakaa
1 citron (1 lžička kůry)
máslo (na vymazání)
hladká mouka (na vysypání)
Čokoládový krém
300 ml smetany ke šlehání
550 g hořké čokolády
190 g másla
1 ztužovač na šlehačku
100 g čerstvých malin (na ozdobu)

Popis

TIP: Pokud bude vychladlý krém dostatečně tuhý, není potřeba přidávat ztužovač.

Postup přípravy

1

Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků vyšleháme pevný tuhý sníh. Krupicový cukr vyšleháme společně se žloutky v pěnu. Během šlehání přiléváme olej.

2

Hladkou a hrubou mouku prosejeme, smícháme ji s citronovou kůrou, kakaem a postupně vmícháme žloutkovou pěnu. Vznikne nám hladké těsto, do kterého opatrně zapracujeme sníh.

3

Připravíme si formu, vymažeme ji máslem a vysypeme moukou. Do formy nalijeme těsto. Předehřejeme si troubu na 180 °C, dort pečeme 40 minut.

4

Než se nám dort upeče, připravíme si čokoládový krém. V hrnci rozehřejeme máslo, zalijeme ho smetanou, kterou ohřejeme.

5

Do horké smetany nakrájíme čokoládu. Jakmile se čokoláda rozpustí, krém odstavíme z plotny.

6

Do vychladlého krému nasypeme ztužovač a vyšleháme. Krém nám bude na dortu snadno držet.

7

Hotový korpus necháme vychladnout a rozkrojíme ho na 3 pláty. Pláty potřeme čokoládou a naskládáme je na sebe.

8

Celý dort potřeme zbytkem krému a ozdobíme malinami.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3