Recepty Dezerty Pečené Čokoládový koláč s jemnou tvarohovou náplní

Ingredience

Těsto
250 g hladké mouky
2 vejce
50 g kakaa
150 g másla
120 g moučkového cukru
Nápň
200 g mascarpone
200 g měkkého tvarohu
100 g moučkového cukru

Popis

TIP: Jelikož je koláč sám o sobě vláčný, nemusíte k němu přidávat zmrzlinu ani šlehačku. Můžete ho však pocukrovat moučkovým cukrem, který ho dozdobí k dokonalosti.

Postup přípravy

1

V míse si ušleháme spolu vejce, máslo a cukr. Přidáme smíchanou mouku s kakaem. Těsto uložíme do lednice alespoň na 30 minut.

2

Na krém si spojíme nejdříve dohromady mascarpone a tvaroh. Potom přidáme až moučkový cukr.

3

Připravíme si formu, kterou vyložíme pečícím papírem. Polovinu těsta naklademe na dno a boky, zalijeme tvarohovou náplní a navrch dáme vyválenou druhou polovinu těsta do stejného průměru, jaký má forma.

4

Pečeme v předehřáté formě na 180 °C 25 minut.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3