Recepty Dezerty Pečené Čokoládový koláč se šlehačkou

Ingredience

100 g másla
220 g hořké čokolády
6 vajec
100 g krystalového cukru
250 ml smetany ke šlehání
1 ztužovač na šlehačku
višňový džem
čokoláda (strouhaná)

Popis

TIP: Nemáte rádi višně? Místo višňové marmelády můžete použít i pomerančovou nebo jinou citrusovou.

Postup přípravy

1

Máslo si rozpustíme s čokoládou ve vodní lázni a umícháme dohladka. Po zchladnutí směsi přimícháme žloutky z šesti vajec. Bílky si vyšleháme do pevného sněhu a do něj přidáme cukr.

2

Sníh opatrně vmícháme do čokoládové směsi. Těsto nalijeme do formy a dáme péct na 180 °C 40 minut.

3

Šlehačku si vyšleháme spolu se ztužovačem. Po upečení koláč necháme vychladnout, potřeme ho višňovým džemem, navršíme na něj šlehačku a posypeme nastrouhanou čokoládou.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3