Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Připravíme si základní rajčatovou omáčku – samozřejmě můžete použít i loupaná rajčata nebo passatu.
Mezitím si připravíme náplň – omyté lístky špenátu dáme vařit do vroucí osolené vody na cca 3 minuty, potom je scedíme, odstraníme všechnu vodu a nakrájíme nadrobno, přidáme ricottu, osolíme, opepříme, přidáme sýr a žloutek, pořádně promícháme a vložíme do lednice.
Dáme vařit osolenou vodu na těstoviny (vybereme si nějaký větší hrnec ať se nám tam conchiglioni vejdou)
Uvaříme těstoviny „al dente“ a zcedíme – propláchneme těstoviny studenou vodou, aby se zastavil průběh jejich varu.
Zapneme troubu na 180-200°C.
Na spodek pekáče rozprostřeme omáčku.
Vezmeme každou mušli zvlášť, naplníme ji krémem z ricotty a vložíme na pekáč.
Až je tam všechny naskládáme, posypeme je bohatě nastrouhaným sýrem.
Dáme zapéct do trouby na cca 30 minut.