Conchiglioni con ricotta e spinaci (zapečené těstoviny se špenátem a ricottou)

Ingredience

250 g těstovin conchiglie
150 g čerstvých špenátových listů
250 g ricotty (čerstvé)
400 g loupaných rajčat (1 plechovka)
1 cibule (menší)
1 vejce (jen žloutek)
čerstvá bazalka
eidam (nastrouhaný)
sůl
mletý černý pepř
olivový olej

Postup přípravy

1

Připravíme si základní rajčatovou omáčku – samozřejmě můžete použít i loupaná rajčata nebo passatu.

2

Mezitím si připravíme náplň – omyté lístky špenátu dáme vařit do vroucí osolené vody na cca 3 minuty, potom je scedíme, odstraníme všechnu vodu a nakrájíme nadrobno, přidáme ricottu, osolíme, opepříme, přidáme sýr a žloutek, pořádně promícháme a vložíme do lednice.

3

Dáme vařit osolenou vodu na těstoviny (vybereme si nějaký větší hrnec ať se nám tam conchiglioni vejdou)

4

Uvaříme těstoviny „al dente“ a zcedíme – propláchneme těstoviny studenou vodou, aby se zastavil průběh jejich varu.

5

Zapneme troubu na 180-200°C.

6

Na spodek pekáče rozprostřeme omáčku.

7

Vezmeme každou mušli zvlášť, naplníme ji krémem z ricotty a vložíme na pekáč.

8

Až je tam všechny naskládáme, posypeme je bohatě nastrouhaným sýrem.

9

Dáme zapéct do trouby na cca 30 minut.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3