Recepty Dezerty Pečené Crème brûlée s nízkým obsahem laktózy

Ingredience

500 ml smetany ke šlehání bez laktózy
1 vanilkový lusk
4 vejce (žloutky)
70 g krystalového cukru (+ trocha na posypání)

Postup přípravy

1

Troubu zahřejeme na 160 °C. Smetanu s rozpůleným vanilkovým luskem pomalu ohřejeme těsně pod bod varu.

2

Žloutky utřeme s cukrem a zalijeme je zahřátou smetanou, ze které jsme vyndali lusk. Opět dáme zahřát a mícháme, dokud směs nezhoustne.

3

Připravíme si zapékací nádobu, do které nalijeme vodu. Do ní připravíme formičky, které naplníme směsí a dáme péct na 25 minut.

4

Formičky dáme vychladit a poté posypeme cukrem. Flambujeme speciálním hořákem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3