Recepty Dezerty Pečené Crostata di Ricotta (italský tvarohový koláč)

Ingredience

Těsto:
210 g hladké mouky (na vysypání formy)
110 g másla (změklé)
3 lžíce krupice
¼ lžičky soli
½ lžičky prášku do pečiva
100 g krystalového cukru
2 vejce (žloutek)
3 lžíce smetany na vaření
2 lžíce vody
1 citron (nastrouhaná kůra)
máslo (na vymazání formy)
Náplň:
500 g ricotty (nebo měkkého tvarohu)
75 g másla (změklé)
100 g krystalového cukru
1 vejce (žloutek)
6 lžic smetany ke šlehání
1 lžička mleté skořice
2 citrony (nastrouhané kůry)

Postup přípravy

1

Všechny ingredience na těsto smícháme a řádně propracujeme. Zabalíme ho do folie a necháme v lednici 30 minut odpočívat.

2

Mezitím si připravíme náplň. Máslo a cukr vyšleháme do pěny. Přidáme žloutek, ricottu, smetanu, skořici a kůru ze dvou citronu. Směs promícháme.

3

Těsto rozdělíme na půl. Půlkou vysteleme vymazané a vysypané dno dortové formy. Poté přidáme náplň a z druhé půlky vytvoříme mřížku.

4

Koláč pečeme na 180 °C 45 minut.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3