Recepty Předkrmy Teplé Crostini al tartufo (pečené chlebíčky s lanýžem)

Ingredience

3 kuličky lanýžů (čerstvých)
1 stroužek česneku
1 balení ančoviček v oleji
extra panenský olivový olej
bageta (italská)

Popis

TIP: Krém můžeme udělat stejným způsobem, jen s tím rozdílem že nakonec do pánve přidáme pár kapek citrónové šťávy a zamícháme.

Postup přípravy

1

Rozehřejeme troubu na 150°C.

2

Mezitím nakrájejte bagetu na plátky široké cca 1 cm.

3

Bagetky dáme do trouby na cca 5 minut (zkontrolujeme, že jsou křupavé, nesmíme je tam nechat příliš dlouho jinak ztvrdnou)

4

Mezitím osmahneme oloupaný a rozmáčklý česnek na pánvi, kam přidáme cca 5 lžic olivového oleje a 1 plátek ančovičky (tu lehce máchíme, ona se na pánvi rozpustí do kaše).

5

Jakmile česnek lehce zezlátne, vyndáme ho, vypneme oheň a stranou do pánve přidáme lanýž nastrouhaný najemno, všechno pořádně promícháme.

6

Dáme znovu na oheň a osmahneme vzniklou omáčku maximálně 1 minutu.

7

Na teplé bagetky namažeme lanýžovou omáčku a navrch ještě nastrouháme čerstvý lanýž, můžeme zakápnout ještě trochou olivového oleje.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3