Recepty Hlavní jídla S masem Divočina na víně

Ingredience

50 g anglické slaniny
1 lžíce řepkového oleje
1 cibule
2 čerstvé bazalky
2 kuličky jalovce
1 špetka soli
1 špetka pepře
300 ml zeleninového bujónu
150 ml polosuchého červeného vína
1 citron
krystalový cukr
hladká mouka (na zaprášení)
500 g kančí kýty
250 g mrkve
250 g celeru

Postup přípravy

1

Maso nakrájejte na menší kousky.

2

Na hlubší pánvi rozehřejte olej. Vložte maso, osolte, opepřete a orestujte dozlatova, asi 5 minut.

3

Poté maso odstavte a na výpeku orestujte nasekanou cibuli a anglickou slaninu.

4

Do pánve dejte zeleninu nakrájenou na menší kousky, přidejte maso, koření a zalijte vývarem a vínem.

5

Duste doměkka při nižší teplotě, asi 30 minut.

6

Nakonec dochuťte šťávou z citronu, případně cukrem.

7

Tekutinu můžete zaprášit hladkou moukou a vytvořit hustší omáčku.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3