Domácí čokoládová pomazánka

Ingredience

600 g hořké čokolády (na vaření)
200 g mletých lískových ořechů
150 g másla
200 g smetany ke šlehání
1 lžíce vanilkového cukru
1 lžíce moučkového cukru

Postup přípravy

1

Čokoládu nalámeme na malé kousky. Připravíme si hrnec s vodou a umístíme do ní menší misku, ve které rozpustíme čokoládu.

2

Máslo nakrájíme na plátky. Aby byl krém jemnější, přidáme do čokolády smetanu a nakrájené máslo.

3

Misku vyndáme z vodní lázně. Do ještě horkého krému vmícháme vanilkový a moučkový cukr. Nakonec vmícháme oříšky.

4

Hotový krém ochutnáme a v případě potřeby přidáme cukr. Krém naplníme do sklenic, uzavřeme a uložíme do lednice.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3