Recepty Dezerty Nepečené Domácí čokoládový puding

Ingredience

100 ml smetany na vaření
150 ml mléka
1 lžíce kukuřičného škrobu
2 lžíce krupicového cukru
15 g kakaa
1 vejce (jen žloutek)
1 lžička másla
30 g hořké čokolády (nasekané)
1 lžíce vody (hořké)
1 špetka soli

Postup přípravy

1

Smícháme smetanu s mlékem a 2/3 této směsi dáme vařit. Zbylé mléko se smetanou smícháme s lžící horké vody, kakaem, škrobem, cukrem a solí. Žloutek ušleháme do pěny.

2

Do vroucího mléka se smetanou přidáme směs s kakaem a mícháme do zhoustnutí. Přilijeme pěnu a povaříme.

3

Na úplný závěr do směsi přidáme máslo a nastrouhanou čokoládu. Už však nevaříme.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3