Domácí játrová paštika s brandy

Ingredience

500 g kuřecích jater
3 lžíce brandy
200 g másla (+ 200 g na zalití paštiky)
2 šalotky (najemno nasekané)
2 česneky (utřené)
1 snítek tymiánu
4 lžíce smetany na vaření
sůl
mletý černý pepř
1 snítek čerstvé petrželky

Popis

TIP: Paštiku podávejte s opečenými tousty a kyselou okurkou.

Postup přípravy

1

Játra očistíme a pokrájíme na kousky. Šalotku osmahneme na lžíci másla, přidáme česnek a tymián. Směs necháme minutu provonět.

2

Tymián vyndáme a přidáme játra. Opečeme je do hněda, ale pozor, vevnitř by měla zůstat růžová. Přidáme brandy a necháme ji částečně odpařit.

3

Játra rozmixujeme dohladka. Přidáme zbývající máslo, smetanu, osolíme a opepříme.

4

Paštiku rozdělíme do skleniček. Navrch vždy dáme snítku petrželky. Máslo (na zalití) rozpustíme v pánvi, necháme vychladnout a přelijeme s ním paštiku.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy


Tesco Katalog vánočních příprav

Více informací  Informace



Platí pro hypermarket a obchodní domy.
Katalogová nabídka platí v hypermarketech a obchodních domech od 20. 10. od 8:00 do 2. 11. 2020 dle otevíracích dob jednotlivých obchodních jednotek nebo do vyprodání zásob, s výjimkou odlišné platnosti na vybraných stranách. Uvedené ceny jsou v českých korunách. V letáku jsou použity ilustrační fotografie. Za případné tiskové chyby se omlouváme. Tesco Stores ČR, a. s., Vršovická 1527/68 b, Praha 10. ID. č. 2020/34X_5k.
Údaje o platnosti
Údaje o platnosti
1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4