Domácí játrová paštika s brandy

Ingredience

500 g kuřecích jater

3 lžíce brandy

200 g másla + 200 g na zalití paštiky

2 najemno nasekané šalotky

2 utřené česneky

1 snítka tymiánu

4 lžíce smetany

sůl

pepř

petrželka

Popis

TIP: Paštiku podávejte s opečenými tousty a kyselou okurkou.

Postup přípravy

1

Játra očistíme a pokrájíme na kousky. Šalotku osmahneme na lžíci másla, přidáme česnek a tymián. Směs necháme minutu provonět.

2

Tymián vyndáme a přidáme játra. Opečeme je do hněda, ale pozor, vevnitř by měla zůstat růžová. Přidáme brandy a necháme ji částečně odpařit.

3

Játra rozmixujeme dohladka. Přidáme zbývající máslo, smetanu, osolíme a opepříme.

4

Paštiku rozdělíme do skleniček. Navrch vždy dáme snítku petrželky. Máslo (na zalití) rozpustíme v pánvi, necháme vychladnout a přelijeme s ním paštiku.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Prohlédněte si letáky a katalogy


1 / 8

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4