Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Z mléka odlijeme asi 2/3. Připravíme si hrnec, ve kterém ohřejeme smetanu společně s 2/3 mléka. Pozor nesmí se vařit, směs jen lehce ohříváme.
V míse metličkou vyšleháme vajíčko se žloutky i vanilkovým extraktem do pěny. Zbylou 1/3 mléka rozšleháme se škrobem a solí dohladka.
Lžíci směsi horké smetany a mléka nalijeme do vyšlehaných vajíček a rozmícháme.
Připravený rozšlehaný škrob nalijeme do mléka a smetany. Za stálého míchání necháme směs zahustit. Nakonec vmícháme vaječnou směs a necháme ještě krátce vařit.
V hrnci se silnějším dnem necháme při mírné teplotě rozpustit cukr. Cukr mícháme a hlídáme, aby se nepřipálil, ale vznikl nám hladký karamel. Jakmile je karamel hotový, vmícháme do něj máslo a hned odstavíme.
Do horkého tekutého karamelu pomalu a za stálého míchání přidáváme po lžicích připravenou zahuštěnou směs. Lijeme velmi opatrně a nakonec zamícháme.
Hotový karamelový puding nalijeme do připravených skleniček, povrch posypeme vlašskými ořechy a dáme do lednice ztuhnout.
Smetanu vyšleháme tak, aby vznikla pevná šlehačka a podle chuti ji osladíme. Arašídy rozdrtíme. Ztuhlý puding ozdobíme šlehačkou a posypeme arašídy.