Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP 1: Ještě lepší chuť budou mít koblížky s trochou rumu.
TIP 2: Zkuste i jiné náplně, například čokoládu, meruňkovou marmeládu nebo puding. Ochutit můžete také povrch koblížků.
Z mléka si oddělíme asi 100 ml a lehce jej ohřejeme. Do mléka dáme lžičku cukru a rozdrobíme droždí. Vše zamícháme a kvásek uložíme na teplé místo.
Máslo necháme změknout a společně s cukrem jej vyšleháme do pěny. Přidáme žloutky, vanilkový cukr a citronovou šťávu. Nakonec vmícháme připravený kvásek, sůl, zbytek cukru i mléka a mouku.
Vypracujeme těsto, které zakryjeme utěrkou a dáme jej na teplé místo kynout. Necháme jej kynout alespoň hodinu.
Vykynuté těsto rozdělíme na dvě poloviny. Obě části rozválíme na 1 cm silné placky a pomocí skleničky vykrojíme kolečka. Počet koleček musí být na obou částech totožný. Do středu koleček z první poloviny umístíme trochu marmelády a vše přikryjeme druhým kolečkem. Pomocí prstů nebo lžičky obě poloviny spojíme. Takto si připravíme všechny koblihy.
Na rozpálené pánvi s tukem koblihy osmažíme z obou stran dozlatova. Hotové koblihy si odložíme na talířek s papírovým ubrouskem, abychom se zbavili přebytečného oleje.
Hotové koblížky posypeme moučkovým cukrem.