Recepty Hlavní jídla S masem Domácí kroupové jelito

Ingredience

1 kg vepřové plece (vařeného)
100 g škvarku
350 g krup (povařených)
350 ml vepřové krve
1 cibule (pokrájená na kostičky a usmažená dozlatova)
střeva na klobásy
majoránka
mletý černý pepř
sůl
200 ml zeleninového bujónu

Popis

TIP: Nemáte rádi kroupy? Použijte místo nich na kostičky pokrájené žemle.

Postup přípravy

1

Maso společně se škvarky pomeleme na strojku.

2

Do větší nádoby dáme scezenou krev, kroupy, cibuli, maso a masový vývar. Promícháme s kořením a se solí. Plníme do střívek.

3

Vaříme ve vodě (či ve vývaru) 15 minut.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3