Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP: Z tohoto množství vytvoříte 12 malých nebo 6 velkých briošek.
Do mísy si připravíme 1 balíček sušeného droždí, 150 ml teplé vody, půl hrnku mouky a důkladně zamícháme.
Přidáme 30 g cukru, 1 vajíčko, 40 g másla, 3 špetky soli a zbylou mouku.
Robotem nebo ručně zpracujeme v hladké těsto - zpracováváte-li těsto ručně, hněťte jej alespoň 5 minut.
Těsto zpracujeme v kouli, mísu vytřeme nebo vystříkáme olejem a vložíme těsto. Necháme jej pod utěrkou asi 2 hodiny kynout.
Po této době se můžeme pustit do tvarování briošek. Těsto pomoučíme a rukama zpracujeme. Rozdělíme jej na stejně velké díly, které zpracujeme do tvaru měšce, otočíme a skládáme na plech vyložený pečicím papírem.
Briošky pomažeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamem.
Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 15-25 minut, dokud nezískají krásnou hnědou barvu.
Hotové houstičky necháme vychladnout pod utěrkou, aby zůstaly vláčné.