Recepty Dětská jídla Hlavní jídla Domácí kynuté briošky na burger sypané sezamem

Ingredience

500 g hladké mouky
1 balení sušeného droždí
1 hrnek vody (teplé)
30 g krystalového cukru
1 vejce
40 g másla
3 špetky soli
Na potření:
1 vejce
sezam

Popis

TIP: Z tohoto množství vytvoříte 12 malých nebo 6 velkých briošek.

Postup přípravy

1

Do mísy si připravíme 1 balíček sušeného droždí, 150 ml teplé vody, půl hrnku mouky a důkladně zamícháme.

2

Přidáme 30 g cukru, 1 vajíčko, 40 g másla, 3 špetky soli a zbylou mouku.

3

Robotem nebo ručně zpracujeme v hladké těsto - zpracováváte-li těsto ručně, hněťte jej alespoň 5 minut.

4

Těsto zpracujeme v kouli, mísu vytřeme nebo vystříkáme olejem a vložíme těsto. Necháme jej pod utěrkou asi 2 hodiny kynout.

5

Po této době se můžeme pustit do tvarování briošek. Těsto pomoučíme a rukama zpracujeme. Rozdělíme jej na stejně velké díly, které zpracujeme do tvaru měšce, otočíme a skládáme na plech vyložený pečicím papírem.

6

Briošky pomažeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamem.

7

Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 15-25 minut, dokud nezískají krásnou hnědou barvu.

8

Hotové houstičky necháme vychladnout pod utěrkou, aby zůstaly vláčné.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3