Domácí rybízová marmeláda s jahodami

Ingredience

800 g černých rybízů
500 g jahod
900 g krystalového cukru

Postup přípravy

1

Pokud je pro vás rybíz příliš kyselý, je ideální ho zkombinovat se sladkými jahodami. Vyberte kvalitní kousky zralých jahod. Jahody i rybíz zbavíme stopek a nečistot.

2

Ovoce dvakrát důkladně propláchneme a necháme okapat. Jahody nakrájíme na kousky a společně s kuličkami rybízu je dáme do hrnce.

3

Ovoce rozmixujeme ponorným mixérem a přivedeme k varu. Přidáme cukr. Během vaření odstraňujeme pěnu. Po pěti minutách marmeládu odstavíme z plotny.

4

Abychom se zbavili zrníček z jahod a rybízu, ovocnou šťávu propasírujeme. Propasírovanou šťávu ještě krátce povaříme, stačí 4 minuty.

5

Sklenice vydezinfikujeme, propláchneme a vysušíme. Aby nám nepopraskaly, lehce je vyhřejeme. Do vyhřátých sklenic nalijeme hotovou marmeládu, sklenici uzavřeme a obrátíme dnem dolů. Hotovou marmeládu necháme vychladit.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3