Domácí tmavý chléb se semínky

Ingredience

750 g tmavé žitné mouky
150 g polohrubé mouky
½ lžičky krystalového cukru
42 g čerstvého droždí
4 lžíce slunečnicového oleje
2 lžíce bílého vinného octa
3 hrnky vody
lžíce soli
200 g slunečnicových semínek (nebo jiných oblíbených semínek)

Postup přípravy

1

Vodu, cukr a droždí smícháme a necháme 10 minut stát na teplém místě. Mezitím si promícháme obě mouky. Doprostřed uděláme důlek a do něj dáme olej, ocet, sůl a polovinu semínek. Vypracujeme hutné těsto, které necháme 60 minut kynout.

2

Po vykynutí z těsta utvoříme válečky, které potřeme vodou a posypeme zbývající semínky. Pečeme ve vyhřáté troubě na 220 °C 15 minut. Potom zmírníme troubu na 150 °C a pečeme ještě 50 minut.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3