Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Předehřejeme troubu na 140 °C. Pekáč vyložíme pečicím papírem a do středu nakreslíme kruh o průměru 22 cm. Papír převrátíme na druhou stranu tak, abychom nakreslený obrys prosvítal a vyložíme plech. Do velké skleněné misky vložíme vaječné bílky a elektrickou metličkou vyšleháme do tuha. Při nejvyšších obrátkách přidáváme po částech 350 g cukru a mícháme, dokud hmota neztuhne a neleskne se, pak přidáme další část cukru a opakujeme. Na závěr mícháme ještě 5 minut, aby se všechen cukr pořádně rozpustil. Hmotu můžeme nabrat na prst a promnout – pokud jsou stále cítit granulky cukru, mixujeme další 2–3 minuty. Na závěr přidáme ocet, škrob a čajovou lžičku skořice a dobře promícháme.
Lžící rozetřeme sněhové těsto na nakreslený kruh, pomůžeme si zády lžíce. Upravíme střed a uhladíme okraje. Pečeme v troubě na střední příčce po dobu 3,5 hodin, dokud sněhové těsto nepůjde jednoduše odlepit od papíru (pouze vyzkoušejte, neoddělujte ho). Vyjmeme z trouby a odložíme meringue na papíře vychladnout na 30 minut.
Marakujovou směs připravíme v malém rendlíku, kam přidáme 0,5 čajové lžíce vody, polovinu pomerančové kůry a zbylou skořici, cukr a dužinu z marakuji. Vaříme 2–3 minuty na mírném ohni, dokud se cukr nerozpustí. Zvýšíme oheň a dusíme po dobu 10 minut, dokud směs neztuhne. Odstavíme ze sporáku a necháme zcela vychladnout.
V misce smícháme šlehačku a jogurt, dokud nevznikne krém. Odlepíme papír ze sněhového těsta a opatrně ho přeneseme na servírovací talíř. Na vrch rozetřeme krém a na něj klademe marakujovou směs. Dozdobíme pomerančovou kůrou a mandlovými lupínky.