Recepty Hlavní jídla Dušená mrkev s brambomer a vareným masem

Ingredience

15 mrkví
1 cibule
2 lžíce slunečnicového oleje
krystalový cukr
sůl
1 citron (čerstvě vymačkaná šťáva)
instantní jíška
kuřecí stehna (alebo krídla - varená)
brambory

Postup přípravy

1

Mrkev si oškrábeme a v kuchyňském robotu nastrouháme na jemno. Cibuli nakrájíme nadrobno, co nejvíce to půjde, a necháme zesklovatět na oleji.

2

Jakmile je opečená, přidáme mrkev a zlehka orestujeme, zalijeme asi 300 ml vody (tak aby byla všechna mrkev ponořená), přidáme lžičku soli a vaříme cca 45 min. Hned, když mrkev změkne, dochutíme cukrem, citronem (asi 2 lžíce), solí a zahustíme jíškou

3

Podáváme s vařeným kuřecím masem nebo párkem a brambory.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3