Dvoubarevní jarní motýlci

Ingredience

500 g hladké mouky
5 g prášku do pečiva
200 g moučkového cukru
2 vejce
10 g vanilkového cukru
200 g másla
1 lžíce kakaa
1 vejce (jen bílek)

Postup přípravy

1

Hladkou mouku smícháme s práškem do pečiva, moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem. Přidáme pokrájené máslo, vejce a propracujeme v těsto. To rozdělíme na dvě části. Do jedné přidáme kakao, druhé necháme tak, jak je.

2

Z bílého těsta vyválíme plát, který potřeme bílkem. Na něj dáme vyválený plát z kakaového těsta. Pláty servírujeme v roládu a tu necháme chvíli odpočinout v lednici.

3

Roládu pokrájíme na silnější plátky a ty k sobě přilepíme tou stranou, na které jsou konce. Můžeme si vzít na pomoc bílek.

4

Motýlky rozložíme na plech s pečicím papírem a dáme je péct do rozpálené trouby na 180 °C na 25 minut. Často je kontrolujeme, aby se nám nepřipálily.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3