Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP: Ozdobte polévku trochou smetany, bude to vypadat pěkně a polévku to ještě zjemní.
Dýni oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme ji na drobné kostičky. Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a orestujeme ji na másle. Přidáme dýni, promícháme a ještě chvíli restujeme.
Dýni zalijeme vývarem, osolíme, opepříme, ochutíme kmínem a muškátovým oříškem. Brambory oloupeme, nakrájíme na drobno a dáme vařit do polévky společně s dýní. Vaříme, dokud nebude všechna zelenina měkká, přibližně 15 až 20 minut.
Uvařenou zeleninu rozmixujeme ponorným mixérem. Do polévky nalijeme smetanu, mléko, ochutíme ji lisovanými stroužky česneku a ještě krátce povaříme. V případě potřeby polévku dochutíme.
Petrželku nakrájíme na drobno. Polévku podáváme s petrželkou.