Recepty Polévky Dýňová polévka

Ingredience

dýně Hokkaido
cibule
6 ks česneku
máslo
slunečnicový olej
mletý zázvor
drcené chilli
římský kmín mletý
zeleninový bujón
čerstvá petrželka (ženšen na ozdobu)

Postup přípravy

1

Na dno většího hrnce dáme v poměru 1:1 máslo a olej a osmahneme na něm dozlatova najemno nakrájenou cibuli. K ní přidáme nakrájený, ne utřený česnek a minutu restujeme, dále okořeníme na kostičky nakrájeným zázvorem, špetkou chilli a špetkou římského kmínu. Vše osmahneme, přidáme na kostičky nakrájenou dýni, po osmahnutí ji zalijeme vodou s kostkou zeleninového bujónu. Jakmile je dýně měkká, rozmixujeme ji a podáváme. Talíř ozdobíme petrželkou nebo ženšenem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3