Recepty Dětská jídla Hlavní jídla Dýňové ragú s vepřovým masem a praženými semínky

Ingredience

700 g dýně máslové
300 g vepřové plece
1 cibule (větší)
1 čerstvá červená paprika
3 stroužky česneku
100 g rajčatového protlaku
300 ml hovězího bujónu
1 hrnek červeného vína
2 bobkové listy
sůl
mletý černý pepř
slunečnicový olej

Popis

TIP: Ušetřete si práci s vývarem a použijte rychlejší variantu v podobě bujónu. Stačí ho zalít horkou vodou!

Postup přípravy

1

Dýni oloupeme, rozpůlíme a vydlabeme semínka. Semínka si odložíme stranou. Dýni nakrájíme na kostičky.

2

Maso očistíme a nakrájíme na menší kousky. Papriku rozpůlíme, zbavíme semínek a nakrájíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno.

3

Do rozehřáté hlubší pánve nalijeme olej a osmažíme nejprve cibuli, následně přidáme maso, které restujeme ze všech stran.

4

Do pánve přidáme dýni a opět restujeme. Směs podlijeme červeným vínem, pánev přikryjeme pokličkou a pokrm dusíme 10 minut.

5

Po deseti minutách vše podlijeme vývarem, přidáme bobkové listy a dusíme do měkka. Podle potřeby podléváme, dokud není maso měkké.

6

Do směsi přidáme drcená rajčata a zamícháme. Krátce povaříme a ochutíme lisovaným česnekem, solí a pepřem. Šťávu zredukujeme vařením na minimum, abychom nemuseli pokrm zbytečně zahušťovat.

7

Na druhé pánvi opražíme dýňová semínka. Hotové ragú podáváme posypané dýňovými semínky.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3