Recepty Dezerty Pečené Dýňovo-ořechové muffiny s čokoládovým krémem

Ingredience

1 dýně Hokkaido
70 g vlašských ořechů
1 vejce
2 lžíce medu
50 ml mléka
80 g polohrubé mouky
1 lžička prášku do pečiva
1 lžíce řepkového oleje
100 g dýně Hokkaido (na přípravu lupínků)
řepkový olej (na smažení)
2 sáčky čokoládové polevy

Postup přípravy

1

Oloupejte dýni Hokkaido. Zbavte ji semínek a 150 g dužiny najemno nastrouhejte do větší mísy. Kousek dýně, asi 100 g, si odložte pro přípravu lupínků.

2

K nastrouhané dýni přidejte nasekané ořechy, vejce, med a mléko.

3

Vmíchejte mouku, prášek do pečiva a nakonec řepkový olej.

4

Těsto nalijte do formiček na muffiny do tří čtvrtin jejich výšky.

5

Pečte v troubě předehřáté na 180 °C dozlatova, asi 20 minut.

6

Mezitím nakrájejte tenké plátky dýně a osmahněte je na oleji. Lupínky osušte a nechte vychladnout.

7

Ve vodní lázni rozehřejte hotovou čokoládovou polevu. Ozdobte jí vychlazené muffiny, nahoru vložte lupínky jako ozdobu.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3