Falafel z červené řepy

Ingredience

400 g cizrny ve slaném nálevu (1 plechovka)
1 červená řepa (uvařená)
1 cibule
2 lžíce sezamu
1 vejce
1 lžička římského kmínu mletého
½ lžičky mletého zázvoru
hladká mouka (na zahuštění)
kuskus
1 citron (šťáva z poloviny)
1 lžíce medu
mátové listy (čerstvé)
4 lžíce olivového oleje
sůl

Postup přípravy

1

Cizrnu bez vody, nakrájenou červenou řepu, nakrájenou cibuli a sezamová semínka vhodíme do mixéru a rozmixujeme na jemnou hmotu. Přidáme vejce, kmín, zázvor, sůl a mouku (množství mouky závisí na velikosti řepy, kterou jste použili). Těsto by mělo mít takovou konzistenci, aby nám šly rukou tvarovat kuličky.

2

Kuličky klademe na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů, cca 30 minut.

3

Mezitím si do mísy nasypeme kuskus, zakápneme olivovým olejem, přidáme citronovou šťávu, med a zalijeme malým množstvím horké vody. Přikryjeme pokličkou a necháme kuskus nasáknout.

4

Upečený falafel naservírujeme na talíř a podáváme s kuskusem, do kterého jsme nasekali čerstvou mátu.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3