Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Zahřejte 2 lžíce oleje ve velké pánvi na středně silném ohni.
Přidejte houby a za občasného míchání opékejte, dokud nebudou měkké a zlatavé, zhruba 10 minut.
Dochuťte solí a pepřem.
Přendejte houby do mísy a nechte odstát.
Na mírném ohni rozpusťte ve stejné pánvi 1 lžíci másla se zbývající 1 lžící oleje.
Steak osolte a opepřete.
Vložte steak, česnek a rozmarýn na pánev. Opékejte asi 3 minuty z každé strany pro střední propečení.
Poté steak přeneste na prkénko a nechte odpočívat, zatímco budete připravovat omáčku.
Vyndejte česnek a rozmarýn z pánve. Výpek slijte kromě 1 lžíce tuku. Přidejte víno a nechte ho povařit, dokud se nezredukuje na 3/4 šálku, přibližně 3 minuty.
Sceďte, vraťte tekutinu na pánev. Přilijte vývar a přiveďte k varu.
Vařte, dokud se tekutina nezredukuje na 1/2 šálku, asi 5 minut.
Stáhněte z ohně, přidejte do vývaru 3 lžíce másla. Vmíchejte houby, dochuťte solí a pepřem.
Dejte houbovou směs na talíř, na ni poklaďte tenké plátky steaku a přelijte zbývající omáčkou.
Doporučujeme podávat flank steak s vínem Tesco Finest Garnacha Rosé Campo de Borja