Recepty Hlavní jídla S masem Flank steak se žampiony a omáčkou z červeného vína

Ingredience

extra panenský olivový olej
300 g žampionů (nakrájených na větší kousky)
sůl
4 lžíce másla
hovězí flank steak
3 stroužky česneku
1 snítek čerstvého rozmarýnu
suché červené víno
kuřecí bujón (vývar)

Postup přípravy

1

Zahřejte 2 lžíce oleje ve velké pánvi na středně silném ohni.

2

Přidejte houby a za občasného míchání opékejte, dokud nebudou měkké a zlatavé, zhruba 10 minut.

3

Dochuťte solí a pepřem.

4

Přendejte houby do mísy a nechte odstát.

5

Na mírném ohni rozpusťte ve stejné pánvi 1 lžíci másla se zbývající 1 lžící oleje.

6

Steak osolte a opepřete.

7

Vložte steak, česnek a rozmarýn na pánev. Opékejte asi 3 minuty z každé strany pro střední propečení.

8

Poté steak přeneste na prkénko a nechte odpočívat, zatímco budete připravovat omáčku.

9

Vyndejte česnek a rozmarýn z pánve. Výpek slijte kromě 1 lžíce tuku. Přidejte víno a nechte ho povařit, dokud se nezredukuje na 3/4 šálku, přibližně 3 minuty.

10

Sceďte, vraťte tekutinu na pánev. Přilijte vývar a přiveďte k varu.

11

Vařte, dokud se tekutina nezredukuje na 1/2 šálku, asi 5 minut.

12

Stáhněte z ohně, přidejte do vývaru 3 lžíce másla. Vmíchejte houby, dochuťte solí a pepřem.

13

Dejte houbovou směs na talíř, na ni poklaďte tenké plátky steaku a přelijte zbývající omáčkou.

Doporučujeme podávat flank steak s vínem Tesco Finest Garnacha Rosé Campo de Borja 

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3