Recepty Dětská jídla Hlavní jídla Focaccia s olivami parmazánem a bylinkami

Ingredience

1 lžíce krupicového cukru
20 g čerstvého droždí
500 g hladké mouky
1 lžíce soli (jemné)
50 ml extra panenského olivového oleje (a další na pokapání)
150 g černých oliv
1 hlávka česneku
čerstvý rozmarýn
150 g parmazánu
1 lžíce hrubé soli

Popis

Tip: Můžete přidat i sušená rajčata.

Postup přípravy

1

Cukr a droždí rozmíchejte v 50 ml vlažné vody a nechte vzejít kvásek.

2

Mouku prosejte do mísy. Přidejte jemnou sůl, 150 ml vlažné vody, olivový olej a vzešlý kvásek.

3

Propracujte těsto. Bochánek přikryjte potravinářskou fólií a nechte v teple kynout asi 30 minut.

4

Těsto rozdělte na dvě části, opět je propracujte a vytvarujte dvě placky.

5

Dejte placky na plech vyložený pečicím papírem a rozložte na ně olivy, kousky česneku a rozmarýn.

6

Placky přikryjte fólií a nechte v teple ještě 20 minut kynout.

7

Focacciu zasypte nastrouhaným sýrem, hrubou solí a zakápněte olivovým olejem.

8

Pečte při 180 °C dozlatova, asi 25 minut.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3