Recepty Dezerty Pečené Francouzská snídaně: čerstvé domácí croissanty

Ingredience

1 balení listového těsta
1 tabulka hořké čokolády
1 vejce
1 lžíce sezamu (na posypání)
máslo
jahodová marmeláda
meruňková zavařenina
jahody
čerstvé maliny
borůvky

Postup přípravy

1

Listové těsto nám usnadní práci s přípravou croissantů. Můžete si jej koupit v kostce a rozválet válečkem nebo už koupit rovnou rozválené.

2

Plát těsta by měl být dostatečně tenký, ale ne příliš, aby se nám netrhal. Nejdříve jej nařízneme svisle přesně uprostřed a pak vodorovně, aby nám vzniklo několik stejných obdelníků.

3

Z každého obdélníku udělejte dva pravoúhlé trojúhelníky. Čokoládu nastrouháme na hrubo a položíme ji do středu trojúhelníků. Část kousků naplníme meruňkovým nebo jahodovým džemem.

4

Od širšího konce trojúhelníku začneme croissant smotáváte směrem ke špičce. Takto vytvoříme několik kousků croissantů a položíme je na pečící papír.

5

Každý croissant pomažeme vajíčkem, posypeme sezamem a dáme je péct do předehřáté trouby. Pečeme asi 20 minut na 180 °C.

6

Hotové croissanty necháme vychladnot a podáváme s čerstvým ovocem nebo je pomažeme máslem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3