Recepty Hlavní jídla Těstoviny Gnocchi s bazalkovým pestem bez lepku

Ingredience

Gnocchi
600 g brambor (moučnatých)
150 g bezlepkové mouky (univerzální)
2 vejce (žloutky)
1 špetka soli
1 špetka pepře
Pesto
3 svazky čerstvé bazalky
50 g piniových oříšků
2 stroužky česneku
50 ml olivového oleje
1 špetka soli

Postup přípravy

1

Nejdříve oloupeme brambory a uvaříme v osolené vodě doměkka. Poté je necháme zchladnout a nastrouháme na jemném struhadle. Nastrouhané brambory smícháme s moukou, žloutky, solí a špetkou pepře. Získáme nelepivé těsto, ze kterého vytvoříme válečky a rozkrájíme na kousky. Ve velkém hrnci uvedeme vodu do varu a osolíme. Gnocchi vaříme 3 – 4 minuty, dokud nevyplavou na hladinu. Poté slejeme.

2

Mezitím připravíme pesto. Nejdříve opražíme piniové oříšky nasucho na pánvi. Bazalkové listy vložíme do hmoždíře a třeme se solí a česnekem. Přidáme opražené pinie a třeme. V průběhu postupně přidáváme olivový olej. Pokud nemáme hmoždíř, všechny suroviny rozmixujeme v mixéru.

3

Nakonec do uvařených horkých gnocchi vmícháme bazalkové pesto a ihned podáváme.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3