Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Nejdříve oloupeme brambory a uvaříme v osolené vodě doměkka. Poté je necháme zchladnout a nastrouháme na jemném struhadle. Nastrouhané brambory smícháme s moukou, žloutky, solí a špetkou pepře. Získáme nelepivé těsto, ze kterého vytvoříme válečky a rozkrájíme na kousky. Ve velkém hrnci uvedeme vodu do varu a osolíme. Gnocchi vaříme 3 – 4 minuty, dokud nevyplavou na hladinu. Poté slejeme.
Mezitím připravíme pesto. Nejdříve opražíme piniové oříšky nasucho na pánvi. Bazalkové listy vložíme do hmoždíře a třeme se solí a česnekem. Přidáme opražené pinie a třeme. V průběhu postupně přidáváme olivový olej. Pokud nemáme hmoždíř, všechny suroviny rozmixujeme v mixéru.
Nakonec do uvařených horkých gnocchi vmícháme bazalkové pesto a ihned podáváme.