Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Připravíme si gnocchi. Sladké brambory umyjeme, osušíme a na více místech je propícháme vidličkou. Takto připravené brambory položíme na talíř a dáme do mikrovlnky. Ohříváme je 7–10 minut, dokud nejsou měkké. Brambory můžeme péct také v troubě na 180 °C asi 30–40 minut. Následně je oloupeme a v misce rozmačkáme na kaši. Přidáme mouku a sůl a vypracujeme těsto. Z těsta vytvarujeme dlouhý tenčí válec (s průměrem zhruba 2 cm) a následně nakrájíme na malé kousky (dlouhé 2,5 cm).
Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. Postupně přidáváme gnocchi a vaříme pár minut, dokud nevyplavou na hladinu. Scedíme je, polijeme olivovým olejem, promícháme a odložíme stranou.
Připravíme si houby. Troubu si předehřejeme na 200 °C. Houby natrháme pomocí dvou vidliček, stonky a kloboučky nakrájíme na hrubší kousky. Smícháme s olivovým olejem, mletou paprikou, solí, kajenským pepřem a česnekem. Promícháme, aby se houby rovnoměrně obalily. Přendáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme 25 minut nebo dokud nebudou houby trochu křupavé a na okrajích hnědé.
Připravíme si omáčku. V malém hrnci na středním ohni smícháme všechny ingredience (protlakem začínaje a vodou konče). Promícháme a přivedeme k varu. Vaříme asi 15–20 minut nebo dokud se tekutina nezredukuje a omáčka nezhoustne. Přidáme houby a promícháme.
Gnocchi rozdělíme do misek, přidáme omáčku s houbami a ozdobíme čerstvou petrželovou natí.