Recepty Dezerty Nepečené Griliášové lanýže

Ingredience

Griliáše
400 g krystalového cukru
200 g lískových ořechů
mletá skořice
Čokoládový ganache
180 ml smetany na vaření
450 g čokolády na vaření (55% kakaa)

Postup přípravy

1

Lískové oříšky opražíme a necháme vychladnout. Na litinovou pánev nasypeme krystalový cukr se skořicí a zahříváme do té doby, dokud cukr nezezlátne a nezkaramelizuje.

2

Až se cukr rozpustí, přidáme oříšky a směs nalijeme na plech vymazaný máslem.

3

Připravíme si čokoládovou ganache. Smetanu zahřejeme a přidáme čokoládu. Rozmícháme do hladka. Čokoláda se musí lesknout. Přidáme 3/4 griliáše.

4

Hmotu necháme ztuhnout, pak naplníme do cukrářského sáčku a na plech vyložený pečícím papírem děláme stejně velké placky ( ani malé ani velké ).

5

Plechy dáme na chvíli do mrazáku. Z placek tvarujeme lanýže, které obalíme ve zbylém griliáši.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3