Recepty Hlavní jídla S masem Grilovaná krkovička v BBQ marinádě

Ingredience

Grilovaná krkovička
500 g vepřové krkovice (plátky)
sůl
mletý černý pepř
BBQ omáčka
150 g kečupu
3 lžíce plnotučné hořčice
1 cibule (menší)
2 stroužky česneku
500 ml vody
140 ml bílého vinného octa
100 g másla
100 g krystalového cukru
1 lžíce mleté papriky
1 lžíce sójové omáčky
1 lžíce sladké chilli omáčky
slunečnicový olej
mletý černý pepř
sůl

Popis

TIP 1: Máte chuť experimentovat? Zkuste si ugrilovat chilli cheese dogs a mrkvové veganské hotdogy, schválně, které u vás zabodují více. 

TIP 2: Dáváte přednost zdravějším receptům? Grilovaný pstruh s rajčaty podávaný s pečenými brambory má ideální výživové hodnoty a chutná famózně.

Postup přípravy

1

Nejprve si připravte marinádu. Cibuli nakrájejte najemno a orestujte dozlatova na zpěněném másle. Přidejte drcený česnek a hrnec odstavte z plotny.

2

K této směsi přidejte kečup, hořčici, ocet, chilli omáčku, sójovou omáčku, mletou papriku a vodu. Marinádu důkladně promíchejte a podle chuti přidejte sůl a pepř.

3

Maso naložte zhruba na 2 hodiny do marinády a nechte ho odležet.

4

Plátky grilujte na rozpáleném grilu z obou stran zhruba 7–9 minut.

Věděli jste, že...?
Grilovaná krkovice patří mezi nejoblíbenější pochoutky připravené na grilu. Je to díky její struktuře masa. To má vyšší podíl procenta tuku, takže se při grilování nevysuší, ale zachová si šťavnatou a jemnou chuť.

Do barbecue marinády můžete naložit i jiné dobroty. Co takhle vyzkoušet marinované tofu, nebo kuřecí plátek? Jako přílohu zvolte pečené brambory nebo lehký zeleninový salátek.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3