Recepty Hlavní jídla Ryby Grilovaná pražma a tymiánové brambory

Ingredience

Na rybu
1 celá pražma
2 lžíce másla
1 citron
½ lžičky tymiánu
½ lžičky sušeného oregana
½ lžičky mletého kmínu
sůl
Na brambory
2 červené brambory (větší)
2 lžičky olivového oleje
1 citron (šťáva a kůra)
½ lžičky sušeného rozmarýnu
2 lžičky másla
1 lžička petrželky (nasekané)
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

1

Ryba: Rybu dobře umyjte, můžete odstranit ploutve a osušte ji. Citrón dobře omyjte, nakrájejte na kolečka. Koření a sůl smíchejte a směsí posypte rybu zevnitř i zvenku.

2

Máslo rozdrobte na vločky a vložte do ryby i na rybu.

3

Kolečka citrónu vložte do ryby i na ni.

4

Grilujte z obou stran asi 10 minut.

5

Brambory: Troubu vyhřejte na 200 °C. Brambory dobře omyjte a nakrájejte na kolečka. V míse smíchejte olivový olej, citrónovou šťávu, rozmarýn, sůl a pepř. Přidejte brambory a pořádně je ve směsi obalte.

6

Brambory rozložte na pekáč a pečte asi 15 - 20 minut. Po upečení je promíchejte s máslem a nastrouhanou citrónovou kůrou. Podávejte posypané petrželkou.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3