Recepty Hlavní jídla Ryby Grilovaná pražma s kaparovou marinádou a bramborami

Ingredience

4 celé pražmy (menší)
800 g brambor (typu A)
100 g másla
petrželka (plocholistá)
1 sklenice kaparů (sterilovaných malých)
sůl
mletý černý pepř

Popis

TIP: Místo pražmy můžete použít také mořského vlka.

Postup přípravy

1

Očištěné brambory i se slupkou nakrájejte na plátky.

2

Dejte je do grilovacího tácku, osolte, opepřete, zakápněte olivovým olejem a vložte na gril.

3

Za občasného promíchaní grilujte do měkka, přibližně 20 minut.

4

Mezitím rozehřejte máslo. Přidejte do něj hrst nasekané plocholisté petržele, menší kousky kapar, sůl, pepř a promíchejte.

5

Takto ochucené máslo vetřete do připravených očištěných pražem.

6

Ryby grilujte z obou stran dozlatova, dle velikosti přibližně 8 a 8 minut. Občas je potřete ochuceným máslem.

7

Podávejte s ogrilovanými bramborami.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3