Recepty Hlavní jídla S masem Grilovaná vepřová kotleta v hořčičné marinádě

Ingredience

4 plátky vepřových kotlet s kostí
Marináda
5 lžic slunečnicového oleje
3 lžíce dijonské hořčice
1 lžíce sójové omáčky
4 stroužky česneku
tymián
sůl
mletý černý pepř

Popis

TIP1: Cítíte se po grilování vždy těžce? Zkuste si připravit jako přílohu k masu křupavý zeleninový salát s dresinkem. Ten se s masem skvěle doplňuje a zároveň po něm neztratíte veškerou svou energii.

TIP2: Bude s vámi grilovat někdo, kdo masu příliš neholduje? I vegetariáni si mohou grilovačku parádně užít. Vyzkoušejte grilovaný salát s kozím sýrem. Úspěch je stoprocentně zaručen!

Postup přípravy

1

Maso očistěte, osušte a u okrajů lehce nařízněte, aby se nekroutilo.

2

V misce smíchejte olej, dijonskou hořčici, sójovou omáčku a tymián.

3

Ke směsi přidejte lisovaný česnek, sůl, pepř a naložte maso do marinády alespoň na dvě hodiny.

4

Kotlety ogrilujte asi 7 minut z každé strany.

5

Jako přílohu můžete zvolit pečené brambory nebo grilovanou zeleninu.

Věděli jste, že...?
Vepřová kotleta patří mezi nejčastější varianty grilovaného masa. Maso je totiž libové, a i po ugrilování je kotleta šťavnatá.

Pokud máte grilovačku naplánovanou dopředu, naložte si vepřové kotlety do marinády už den předem. Přes noc do sebe všechny chutě krásně vsáknou a výsledek bude ještě o něco lepší!

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3